Oglejte si spletno različico tega e-sporočila.
Projekt je financiran s strani EIT Urbana mobilnost, pobude Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), organa Evropske unije. EIT Urbana mobilnost se zavzema za pospeševanje pozitivnih sprememb na področju mobilnosti, za namen ustvarjanja boljših življenjskih pogojev v mestih. Več informacij: eiturbanmobility.eu
EIT URBANA MOBILNOST RIS HUB SLOVENIJA
Novičnik 2021 | št. 2

NAPOVEDNIK DOGODKOV

EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija nadaljuje s svojimi aktivnostmi!
V mesecih ki prihajajo, bomo organizirali več dogodkov namenjenih splošni javnosti, študentom, mladim strokovnjakom, raziskovalcem, start-up podjetjem...
Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna, prijave so že odprte in dostopne na naši spletni strani!

Dogodki v septembru

V mesecu septembru organiziramo jesensko šolo za študente, start- up tekmovanje ter v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo tudi dva kolesarska dogodka: Kolesarski lov na zaklad ter Strava kolesarski izziv - Goni z menoj v toplice!

JESENSKA ŠOLA 

"Izzivi mobilnosti v prihodnosti"

Kdaj? 27. - 29. 9. 2021

Kdo? Študenti naravoslovnih smeri

Domači in tuji strokovnjaki s področja mobilnosti bodo v okviru 3-dnevne šole predstavili priložnosti in izzive na področju avtonomne vožnje, sinteze novih inovativnih materialov, onesnaženja zraka v urbanih središčih in še več. Študenti bodo tudi pridobili nove veščine s področja podjetništva, na koncu pa se bodo preizkusili v predstavljanju svoje inovativne podjetniške ideje.

VEČ

START IT UP!

Start up podjetja vabimo, da izpolnijo spletni obrazec in se tako potegujete za glavno nagrado v 
višini 2,500 EUR, 2-mesečno mentorstvo in možnost 
predstavitve na mednarodni konferenci EIT Urbana 
mobilnost.

Rok oddaje je 30. september 2021!

VEČ

KOLESARSKI LOV NA ZAKAD

Kdaj? 16. - 22. 9. 2021

Kje? Maribor

Kdo? Družine in manjše skupine (2 - 5 članov)

Lov na zaklad je kolesarsko tekmovanje namenjeno družinam in skupinam (2-5 članov), da na zabaven način prekolesarijo in v nekoliko drugačnejši luči spoznajo mesto Maribor. Skozi igro bodo tekmovalci potovali od ene točke do druge ter na poti reševali različne izzive povezane s tematiko urbane mobilnosti. Med vsemi skupinami, ki bodo uspešno zaključile izziv, bomo izžrebali tiste, ki bodo prejele nagrade.

Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti. 

VEČ

GONI Z MENOJ V TOPLICE!

Kdaj? 13.9.2021 -14.11.2021

Kje? Maribor

Kdo? Mariborski kolesarji in kolesarke

Vse aktivne in malo manj aktivne kolesarje vabimo, da se preizkusijo v 2-mesečnem kolesarskem izzivu! Udeleženci izziva bodo svoje kolesarske poti beležili v mobilni aplikaciji Strava in med seboj tekmovali v različnih kategorijah: skupno število prevoženih kilometrov, skupno število višinskih metrov ter skupno število kolesarskih aktivnosti. Nagrade bodo prejeli sodelujoči, z vsaj tremi zabeleženimi meritvami, ki bodo imeli najboljše rezultate v posamezni kategoriji. 

VEČ

Ostali dogodki v letu 2021

V oktobru, novembru in decembru bomo organizirali številne druge delavnice, izobraževanja, tekmovanja, itd. o katerih vas bomo bolj natačno obvestili še v prihajajočih tednih.

Konferenca EIT Urbana mobilnost: Skupaj za boljše življenjske pogoje v slovenskih mestih (28.10.2021)

Dogodek organizira Centralno inovacijsko središče EIT Urbana mobilnost v sodelovanju s Slovenskim gospodarskim in raziskovalnim združenjem (SBRA) in Zavodom za gradbeništvo Slovenije (ZAG) z namenom povečanja ozaveščenosti o skupnosti EIT Urbana mobilnost, njenih ciljih in aktivnostih. Eden izmed ciljev konference je tudi povezovati, združevati in oblikovati potenicalna partnerstva na področju urbane mobilnosti. Poleg tega bodo organizirane 3 tematske delavnice s področja aktivne mobilnosti, mobilnosti v prihodnosti ter mobilne infrastrukture.


Informativni dogodek o prihajajočih razpisih EIT Urbana mobilnost 
Z namenom povečanja ozaveščenosti o razpisih EIT Urbana mobilnost in večje udeležbe bomo organizirali tri delavnice, izmed katerih bo imela ena poudarek na podjetništvu.

Podcast EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija

V prihajajočih mesecih bomo izdali tudi podcast, kjer boste lahko poslušali intervjuje z uspešnimi podjetji.

Vabljeni k poslušanju!

Kaj je intelektualna lastnina in kako jo zaščititi?
V mesecu novembru bomo v sodelovanju organizirali delavnico na temo intelektualne lastnine in rasti podjetja (inovacijska vrednost, strateški pristopi, vpliv interneta, razvoj partnerstva). Vabljeni! 

Predstavitve projektnih idej in iskanje potencialnih partnerjev

V mesecu novembru bomo organizirali delavnico, kjer bodo udeleženci med seboj delili ideje s področja inovacij in podjetništva na področjih EIT Urbane mobilnosti. Delavnica bo namenjena iskanju dolgoročnih partnerstev ter predpripravi na inovacijske razpise EIT Urbana mobilnost 2023.

Kako pridobiti javna in privatna finaciranja?

Novembrska delavnica bo namenjena predstavitvi načinov pridobivanja javnih in zasebnih finaciranj. Na delavnico vabimo predvsem raziskovalce na začetku kariere ter mlada zagonska podjetja.

Citython

V sodelovanju z dvemi slovenskimi mesti, bodo morale skupine tekmovalcev razrešiti izziv s področja spodbujanja trajnostnega upravljanja mobilnosti v mestih. Zmagovalna ekipa bo prejela glavno nagrado v višini 1.000 EUR.

Kako spisati uspešno projektno prijavo?

Z namenom povečanja uspešnosti prijav na razpise EIT Urbana mobilnost s strani slovenskih deležnikov, bomo v mesecu decembru organizirali delavnico pisanja projektne prijave. Poudarek delavnice bo na posebnostih razpisa v okviru EIT Urbana mobilnsot, pogojih, Plaza platformi, financah in finačnemu mehanizmu, oceni tveganja, KPI indikatorjih, itd.

Hackathon EIT Urbana mobilnost
Po uspešno izvedenem lanskoletnem hackathonu, bomo letos v mesecu decembru dogodek organizirali ponovno. Izziv bo osnovan na ključnih tematikah, kot tudi izzivih, skupnosti EIT Urbana mobilnost. Prijavijo se lahko študentje različnih univerzitetnih programov ali raziskovalci na začetku kariere (največ 7 let od zagovora doktorata), kot posamezniki ali kot skupine (3-5 članov). Zmagovalna ekipa bo prejela glavno nagrado v višini 1.500 EUR.

Ostanite obveščeni o vseh novostih in se prijavite na e-novice!

Sporočilo ste prejeli na e-naslov %%EMAIL%%.
V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določili GDPR uporabljamo vaš e-naslov izključno za namen obveščanja po e-pošti. Kadarkoli lahko pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke. Če želite kakršnokoli spremembo (izbris, vpogled, popravek, prenos ali ugovor) v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki ste nam jih dali v preteklosti, nam to lahko kadarkoli sporočite po elektronski pošti hubumslovenia@zag.si.
Če se želite odjaviti iz seznama, kliknite TUKAJ.
EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija