Start it up!

April / December 2022

Individualno mentorstvo za uspešno prijavo na EIT Urban Mobility razpise za start-upe!

Kaj lahko pridobiš? 

Za vključitev v program StartITup je potrebno, da izpolnete obrazec in nam ga posredujete na email: hubumslovenia@zag.si.

EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem, organizira StartITup. Mentorstvo, osredotočeno na pripravo za EIT Urban Mobility razpise, je namenjeno vsem start-up podjetjem s področja mobilnosti (trajnostna mestna logistika, mobilnost in energija, aktivna mobilnost, mobilnost prihodnosti,...). EIT Urban Mobility v sklopu svojih aktivnosti razpisuje različne programe mentoriranja, finančne podpore, itd. Eden izmed teh razpisov so tudi RIS Investicijski razpisi, namenjeni izključno start-up podjetjem, ki so oz. bodo vključeni v programe mentoriranja (kot je StartITup) EIT Urban Mobility RIS Hubov (Slovenija, Madžarska, Poljska, Latvija, Slovaška, Romunija, Hrvaška, Turčija, Malta, Grčija, Portugalska in Srbija). V okviru RIS Investicijskega razpisa bo posamezen start-up lahko pridobil med 50.000 EUR in 150.000 EUR (maksimalno do 500.000 EUR) za okvirno 5 % lastništva podjetja.


O mentorskem programu StartITup:

Za vključitev v StartITup je potrebno, da ustrezno izpolnete obrazec in nam ga posredujete na email: hubumslovenia@zag.si.

Start-upi, ki bodo oddali pravilno izpolnjeno prijavnico, vključno s kratko predstavitvijo podjetja, bodo lahko vključeni v brezplačen program StartITup mentorstva. 

Program je osredotočen na individualno podporo startupom z namenom priprave na razpise EIT Urban Mobility. Za uspešno prijavo na razpis mora startup dobro poznati: 

  • problem, ki ga naslavlja
  • segment, kateremu rešuje problem
  • vrednost, ki jo z rešitvijo prinašajo strankam
  • oceno velikosti trga in konkurenco
  • vpliv rešitve na stranke in kako se ta povezuje s cilji EIT Urban Mobility
  • dober finančni načrt

Podrobnosti razpisa:

Razpis je namenjen start-upom, katerih osrednja tržna aktivnost je vključena v enega izmed področij EIT Urban Mobility.

Zahteve:

  • podjetje ni bilo ustanovljeno pred več kot 10 leti
  • podjetje zaposljuje manj kot 100 ljudi
  • lastniški delež podjetja je razdeljen med vsaj 2 osebi
  • podjetje je registrirano v eni izmed sledeči držav: Slovenija, Bolgarija, Ciper, Italija, Estonija, Črna gora, Litva, Severna Makedonija, Ukrajina

Na voljo so tri mesta za individualno podporo start-upom. Za uspešno oddano prijavnico se upošteva pravilno in v celoti izpolnjen obrazec, priložen PDF "pitch" dokument ter da podjetje dosega vse zgoraj naštete zahteve. Ob zaprtju razpisa (zapolnitev mest) se bodo oddane prijavnice (treh podprtih start-upov) ocenile s strani neodvisne žirije na podlagi treh kriterijev : (i) inovativnost, (ii) aplikativnost in (iii) predstavitev (PDF pitch). Start-up z najvišjim številom točk bo prejel denarno nagrado v višini 2.500 EUR. Rezultati izbora bodo javno objavljeni do konca leta 2022 na spletni strani www.hubum.si.

* Stanje glede zasedenosti števila mest bo sproti objavljeno na spletni strani.

Deli
Pridružite se nam
Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem