Start it up!

April / December 2022

Individualno mentorstvo za uspešno prijavo na EIT Urban Mobility razpise za start-upe!

Kaj lahko pridobiš? 

Za vključitev v program StartITup je potrebno, da izpolnete obrazec in nam ga posredujete na email: hubumslovenia@zag.si.

EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem, organizira StartITup. Mentorstvo, osredotočeno na pripravo za EIT Urban Mobility razpise, je namenjeno vsem start-up podjetjem s področja mobilnosti (trajnostna mestna logistika, mobilnost in energija, aktivna mobilnost, mobilnost prihodnosti,...). EIT Urban Mobility v sklopu svojih aktivnosti razpisuje različne programe mentoriranja, finančne podpore, itd. Eden izmed teh razpisov so tudi RIS Investicijski razpisi, namenjeni izključno start-up podjetjem, ki so oz. bodo vključeni v programe mentoriranja (kot je StartITup) EIT Urban Mobility RIS Hubov (Slovenija, Madžarska, Poljska, Latvija, Slovaška, Romunija, Hrvaška, Turčija, Malta, Grčija, Portugalska in Srbija). V okviru RIS Investicijskega razpisa bo posamezen start-up lahko pridobil med 50.000 EUR in 150.000 EUR (maksimalno do 500.000 EUR) za okvirno 5 % lastništva podjetja.


O mentorskem programu StartITup:

Za vključitev v StartITup je potrebno, da ustrezno izpolnete obrazec in nam ga posredujete na email: hubumslovenia@zag.si.

Start-upi, ki bodo oddali pravilno izpolnjeno prijavnico, vključno s kratko predstavitvijo podjetja, bodo lahko vključeni v brezplačen program StartITup mentorstva. 

Program je osredotočen na individualno podporo startupom z namenom priprave na razpise EIT Urban Mobility. Za uspešno prijavo na razpis mora startup dobro poznati: 

  • problem, ki ga naslavlja
  • segment, kateremu rešuje problem
  • vrednost, ki jo z rešitvijo prinašajo strankam
  • oceno velikosti trga in konkurenco
  • vpliv rešitve na stranke in kako se ta povezuje s cilji EIT Urban Mobility
  • dober finančni načrt

Podrobnosti razpisa:

Razpis je namenjen start-upom, katerih osrednja tržna aktivnost je vključena v enega izmed področij EIT Urban Mobility. Razpis bo odprt do konca leta 2022 oz. do zapolnitve prvih treh mest. Start-up mora za uspešno vključitev v program  pravilno izpolniti obrazec. Ko se bodo prva tri mesta zapolnila, se razpis zapre. Ob zaprtju razpisa se bodo nato oddane prijavnice (treh podprtih start-upov) ocenile s strani neodvisne žirije na podlagi treh kriterijev : (i) inovativnost, (ii) aplikativnost in (iii) predstavitev (PDF pitch). Start-up z najvišjim številom točk bo prejel denarno nagrado v višini 2.500 EUR. Rezultati izbora bodo javno objavljeni do konca leta 2022 na spletni strani www.hubum.si.

Zasedenost števila mest bo prav tako sproti objavljeni na spletni strani.

Deli
Pridružite se nam
Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem