Goni z menoj v toplice!

14. November 2021
Maribor

Vse aktivne in malo manj aktivne kolesarje vabimo, da se preizkusijo v 2-mesečnem kolesarskem izzivu! 

Poletje se je že prevesilo v jesen, šolarji in šolarke že pridno grejejo šolske klopi in le še nekaj dni nas loči od pričetka najpomembnejšega tedna v letu za trajnostno mobilnost, Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2021! V sodelovanju skupaj z Mariborsko kolesarsko mrežo, organiziramo 2-mesečni kolesarski izziv, ki se bo začel v tednu ETM, natančneje 13. septembra 2021 in bo trajal do 14. novembra 2021.

Udeleženci izziva bodo svoje kolesarske poti beležili v mobilni aplikaciji Strava in med seboj tekmovali v različnih kategorijah:

  • skupno število prevoženih kilometrov,
  • skupno število višinskih metrov ter
  • skupno število kolesarskih aktivnosti.

Zmagovalci posameznih kategorij, z vsaj tremi zabeleženimi meritvami, bodo prejeli dve karti za kopanje v Termalnem parku Terme Ptuj. Posamezen udeleženec lahko zmaga samo v eni kategoriji, ostala pravila in pogoje pa si lahko preberete na povezavi.

Za sodelovanje v izzivu se je potrebno prijaviti. Kliknite na povezavo in se pridružite klubu Kolesarsko mesto na Stravi. Vsak ponedeljek bomo rezultate v tabeli vodilnih posodabljali.

V okviru izziva bomo prav tako izvajali mertive onesnaženosti zraka. Z mobilnimi senzorji pritrjenimi na kolo, lahko namreč pridobimo zelo natančne informacije o delcih PM2,5. Delci PM2,5 so lahko v zraku kot posledica izpušnih plinov, kurjenja v zimskih mesecih, industrijskih izpustov, itd. in lahko vsebujejo škodlijve možno strupene elemente kot so cink, kadmij, svinec in tako škodljivo vplivajo na zdravje ljudi.

Vsi tisti, ki bi želeli preveriti kako onesnažen je zrak na vaši vsakodnevni poti, se nam lahko javite na hubumslovenia@zag.si ali mkm.kolesarji@gmail.com. 

Želimo vam varno kolesarjenje!

Deli
Pridružite se nam
Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem