Strava kolesarski izziv - "V 28 dneh okoli sveta - v slogi je moč"

12. September - 9. Oktober 2022 0.00 - 23.59

Nezadržno se bliža Evropski teden mobilnosti 2022, tisti teden v letu, ko tudi največji avtofili za trenutek pomislijo na alternativne, trajnostne načine premikanja. Tema tokratnega ETM je »trajnostno povezani«. Letošnja pobuda opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, saj je to nujen pogoj za uspešnost katerekoli od njih.

Naša, ne več tako majhna skupnost na Stravi (vendarle šteje že 117 članov kluba Kolesarsko mesto) se bo tako v tednu pričetka Evropskega tedna mobilnosti znašla pred novim izzivom. Tokratna akcija, ki jo ponovno pripravljamo v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo, bo bolj spodbujala sodelovanje naše kolesarske skupnosti in manj tekmovalnosti med njenimi člani (no, če smo iskreni, malo zdrave tekmovalnosti vendarle tudi bo).

Kot pove že samo ime izziva, želimo letos - kot skupnost - priti v 28 dneh, med 12.9. in 9.10 2022, okoli sveta! Kaj to pomeni? Da ko seštejemo vse prevožene kilometre vseh članov kluba v času trajanja izziva, moramo doseči obseg Zemlje. Za vse tiste, ki se trenutno ne spomnite tega podatka, znaša ta po ekvatorju dobrih 40.000 kilometrov (natančno 40.075 km). Če so junaki romana Julesa Verna to pot uspeli opraviti v 80 dneh, si mi želimo več in bolje -  člani Kolesarskega mesta bomo to pot uspeli premagati v zgolj 28 dneh! Zavedamo se, da je zastavljeni cilj letos ambiciozen in res težje dosegljiv glede na trenutno velikost naše skupnosti. Če se malce poigramo s številkami, lahko hitro izračunamo, da mora vsak izmed trenutno 117 članov prekolesariti v 28 dneh dobrih 342 kilometrov! V povprečju mora tako vsak član narediti dobrih 85 kilometrov na teden oz. dobrih 12 kilometrov na dan. Za nekatere bo to mačji kašelj, za druge pa res pravcat izziv.

Morda malce za občutek, v sklopu lanskoletnega izziva smo v prvih 4 tednih trajanja izziva skupaj zmogli 20.323 kilometrov, pa nas je bilo dobrih 100 članov. Tako bomo letos morali naše napore skorajda podvojiti. No, to lahko napravimo na dva načina, lahko nas je dvakrat toliko ali pa gonimo dvakrat bolj zavzeto! Super bi bilo, če bi se vsak potrudil z obojim (po klasični piramidni shemi lahko vsak član pripelje dva nova člana v klub in potem njemu ni potrebno goniti, pa vseeno dosežemo cilj…). Naš cilj je, da nas je čim več in čim več gonimo ter skupaj prekolesarimo vsaj teh 40.075 kilometrov - in pridemo okoli sveta!


Ker bomo tokrat samo s skupnimi močmi uspeli doseči cilj, bomo tudi podelili nagrade.

Tako bomo v boben za žreb nagrade uvrstili vse udeležence izziva, ki bodo v tem času prekolesarili vsaj 100 kilometrov. Nagrado bomo  izžrebali izmed vseh, ki bodo v času trajanja izziva opravili vsaj 20 aktivnosti. Izmed vseh, ki se bodo uvrstili v žreb (v boben se lahko uvrstiš samo enkrat, tudi če zadostiš obema pogojema), bomo nato izžrebali dva nagrajenca. Kot že rečeno, pa malo zdrave tekmovalnosti vseeno spodbujamo. Tako bo nagrado prejel tudi udeleženec, ki bo v času trajanja izziva skupno opravil največ kilometrov.


In kakšne so nagrade?

Nagrade, ki jih prispeva naš partner EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, so letos v obliki kartice SuperCard Sport v vrednosti 50€. Torej, nagrajenec bo prejel darilni bon, ki ga bo lahko porabil za nakup športne opreme v eni izmed 150 športnih trgovin (med njimi so tudi Extreme Vital, Velo, Intersport, Kibuba, Iglu Šport in druge). Več o kartici najdete na tej povezavi. Poleg kartice bodo nagrajenci dobili tudi našo uspešnico, majico, ki smo jo pripravili skupaj z umetnikom Jernejem Žumrom »Goni se«. In tolažilne nagrade? Tokrat jih ni! Tokrat imamo vsi možnost biti izžrebani! 100 kilometrov v mesecu dni bomo pa že zmogli (oz. 10x v službo in domov s kolesom).


In kako sodelujete v izzivu?

Lahko se prijavite preko spodnjega obrazca, preko povezave ali pa skenirajte QR kodo in se pridružite klubu Kolesarsko mesto na Stravi. 

Vsak ponedeljek bomo posodobili rezultate v tabeli spodaj, tako da boste vaše kolesarske ture lahko prilagajali situaciji.

Samo skupaj nam bo uspelo!


V kolikor pa vam je dnevno kolesarjenje mala malica in želite osvojiti še dodatno nagrado v obliki darilne kartice SuperCard Sport v vrednosti 50€., pa vas vabimo, da se prijavite tudi kot prostovoljec, ki bo v času:

  • med 12. 9. in 25. 9. ali pa
  • med 3. 10. in 16. 10. 

izvajal mobilne meritve onesnaženosti zraka z PM2.5 v Ljubljani ali Mariboru.

Več informacij na povezavi.

Deli
Pridružite se nam
Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem