Trije zmagovalci na končnem cilju v toplicah

19 Nov 2021

Uspešno se je zaključil naš najdaljši (glede na čas in tudi glede na kilometre) izziv, ki smo ga organizirali skupaj z Mariborsko kolesarsko mrežo (MKM). Skupno 73 kolesarskih navdušencev je vsak kolesarilo kar 8 tednov zapored. Med seboj so tekmovali v treh različnih kategorijah in se potegovali za glavno nagrado - 6 vstopnic za Termalni park Ptuj:

  • Skupno število prevoženih kilometrov – zmagovalec Tadej Robin
  • Skupno število višinskih metrov – zmagovalec Samo Granda
  • Skupno število kolesarskih aktivnosti – zmagovalec Tadej Robin (nagrado prejme drugo uvrščeni Aleš Vek)

Zmagovalec prve kategorije (skupno število prevoženih kilometrov) – Tadej Robin – je v dveh mesecih prekolesaril kar 3.639,7 km! Za lažjo predstavo: če bi Tadej sedel na kolo v Mariboru, bi se lahko odpeljal do Atlantskega oceana v bližini Bordeauxa in se nato vrnil še nazaj! Skupno so vsi sodelujoči prekolesarili 34.891,97 km. To je razdalja od Maribora do najbolj južne točke Afrike (L’Aghulas) ter vse do Nordkappa in nazaj do Maribora.

Zmagovalec druge kategorije (skupno število višinskih metrov) – Samo Granda je v dveh mesecih prekolesaril kar 26.775 višinskih metrov. Vsi udeleženci izziva pa so skupno opravili kar 339.995 višinskih metrov. Za občutek: prvi satelit Sputnik se je nahajal na višini 215 kilometrov, mednarodna vesoljska postaja pa se nahaja prav na višini 340 kilometrov.

V tretji kategoriji (skupno število kolesarskih aktivnosti) je zmagal Tadej Robin, a ker je Tadej že zmagal v prvi kategoriji, nagrado v tej prejme Aleš Vek. Aleš je v dvomesečnem izzivu na kolo sedel kar 42-krat.

Vsi trije zmagovalci bodo prejeli dve celodnevni vstopnici za Termalni park Ptuj.

Čestitke!

Še vedno pa se izvajajo meritve PM2,5. Vsi tisti, ki bi želeli preveriti kako onesnažen je zrak na vaši vsakodnevni poti, se nam lahko javite na hubumslovenia@zag.si ali mkm.kolesarji@gmail.com. 

Deli
Pridružite se nam
Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem